sep 23 2017
Zoals Mark Tuitert (google ‘m even als je niet meer weet wie het is) afgelopen week vertelde, over zijn weg tot Olympisch Kampioen, tijdens een netwerkbijeenkomst die ik heb bijgewoond: “Zelfs als individuele sporter heb je echt een goed team om je heen nodig.”
Wat een eigen bedrijf met paarden te maken heeft? Nou alles dus!
Tijdens de training met mijn paard bedacht ik me welke mensen mij helpen om succes te hebben met mijn paard.
Hiervoor hoef ik niet eens wedstrijden te rijden maar met succes bedoel ik vooral dat je de dingen kunt doen & de doelen kunt behalen die je met jouw paard wilt.
Toen ik bedacht wie mij allemaal hielpen, realiseerde ik me dat het net was zoals m’n eigen bedrijf.
Je kan namelijk geen bedrijf alleen draaien, zelfs niet als ik ZZP’er ben. (Zelfstandige zonder personeel)
Zonder leveranciers van de hoofdstellen kon ik niet de Bitloos Hoofdstelfitter zijn die ik nu ben. De leveranciers kunnen de hoofdstellen niet leveren zonder degene die ze maakt of die het materiaal levert dat ze nodig hebben.
Zo ben ik niet de ruiter die ik ben zonder mijn instructrice. Dan was mijn paard waarschijnlijk nog steeds een lama en had hij binnen een paar jaar rugproblemen gehad. 😉
Die training had ik nooit zo fijn kunnen doen zonder mijn zadelpasser die er altijd voor zorgt dat het zadel super fijn blijft liggen en vooral goed past.
De behandelingen van de Cranio Sacraal therapeut, guasha therapeut en de andere behandelaars die zo af en toe langskomen zorgen ervoor dat hij soepel blijft. Een paard is immers na al die jaren nog steeds niet gebouwd om ons te dragen.
De tandarts zorgt er jaarlijks voor dat hij goed kan blijven eten en geen pijn heeft in zijn mond. Zo kan hij nog steeds de voedingsstoffen opnemen die hij nodig heeft om gezond te blijven. De staleigenaresse zorgt ervoor dat de paarden niets tekort komen en het welzijn van de paarden op pijl blijft.
De hoefsmid zorgt ervoor dat hij goed op zijn voeten blijft staan en dat zijn hoeven helpen in plaats van hem in de weg zitten. Zoals ze zeggen; No hoof, no horse.
Dan zorg ik nog dat ik alles regelmatig controleer zodat het voorspoedig blijft gaan. Mocht dat nu niet meer het geval zijn dan weet ik altijd de dierenarts te vinden die anders het juiste antwoord wel heeft.
Mijn hoofdstel, tja dat doe ik zelf. Ik zorg dat het passend is en ondersteunend werkt. Het mag niet drukken op zenuwpunten en moet passen bij de behoeftes van mijn paard. Zo ben ik naast de directeur van mijn & mijn paard z’n bedrijf, ook nog eens deel van het team bij vele andere combinaties.
Hoor ik ook al bij jouw team? Stuur me een berichtje! 🙂
Kies je teamleden verstandig, ze zijn de reden waarom je bedrijf, ohnee paard, soepel of stroef loopt….