feb 28 2018

Hoofdstellen brengen net als zadels meer verschil met zich mee dan wij ons bewust zijn.

Het afgelopen jaar heeft bijna iedere klant het gezegd aan het einde van de fitting. “Ik heb nooit geweten dat hoofdstellen zoveel verschil geven”
En nee, je paard reageerd zeker niet hetzelfde op twee bijna identieke hoofdstellen. I wish!
Hoofdstelfitten gaat echt op de milimeter. Niet alleen qua maatvoering maar ook qua materiaal. Het leer hoeft maar net een milimeter anders gevormd of onderlegd te zijn en je paard lijkt wel een ander paard.
Ieder hoofdstel geeft een ander beeld. En dit verschilt ook nog eens met de voorkeuren per paard. Een juist aangemeten hoofdstel zorgt voor een ontspannen en goed stuurbaar paard wat meer in balans door z’n lichaam gaat bewegen. Door de voorkeuren van onze paarden is dit dus nooit hetzelfde hoofdstel.
Dat zou nog eens makkelijk zijn. Grapje! Dan kon ik namelijk ander werk gaan zoeken…
Omdat de voorkeuren van een paard uniek zijn werk ik met 6 verschillende hoofdstelmerken en ook nog eens 6 verschillende hoofdstel types zodat ik altijd kan aansluiten bij de anatomie en behoefte van dat paard. En de voorkeur van de ruiter want ons hoofdstel moet toch vaak ook wel mooi zijn naast goed passen voor ons paard.
Het is dus echt heel anders dan we vaak denken. Ik hoop dan ook dat ik dit bewustzijn door deze blog aan jou mee kan geven.
Steeds meer ruiters en paardeneigenaren hebben al ontdekt dat ons hoofdstel super veel invloed heeft op ons paard, nu jij nog! 🙂
Je kunt me altijd vrijblijvend mailen voor informatie, advies of het maken van een afspraak.