Testimonials van klanten

19 oktober 2023:
“Hoi, ik krijg net dit berichtje van mijn dochter! Super toch? “

9 oktober 2023:
“Wauw wauw wauw, ze begint helemaal te wennen aan het hoofdstel. Enorm blij mee dankjewel!”

7 oktober 2023:
“Oie Lis, ontzettend bedankt voor het juiste hoofdstel te zoeken en je positieve energie rond ons muildier Sekoya. Ik zet het ook op onze Facebook met jouw naam erbij. En echt een schouderklopje voor jou, je hebt Sekoya twee uur weten geconcentreerd te houden. Je weet heel goed hoe je met muildieren moet omgaan. En ze is inderdaad heel braaf geweest maar toch is dat geen evidentie bij iedereen die met haar bezig is. Ze doet niet zomaar iets voor iemand. Voor haar was het heel relaxed allemaal.”

27 januari 2023:
“Vandaag  2x Bitloos Hoofdstelfitting door Lis van Vliet.
“ Voel het verschil “
Fijne ontmoeting gehad en meteen een klik.
Lis heeft vooraf eerst goed informatie verzameld van het paard/pony en tijdens de fitting het lichaam bekeken en gevoeld. Glenn mocht als eerste. Eerst rustig aan kennis maken, Glenn op haar gemak stellen en starten. Dit was een leuke aftrap omdat ik geen idee had hoe ze zou reageren met het gefrutsel en gepas bij haar hoofd. Ze was top braaf en we hebben een paar diverse bitloos hoofdstellen gepast. Nou Glenn was duidelijk. De eerste is de beste. Dus dat was fijn.
Zola mijn lieve sensitieve paard was wel even anders. De wel bekende gevoelige plekken haalde Lis er zo uit bij Zola. Der atlas, het tongbeen etc. Nou dan heb je wel verstand van je vak! Het was even een werk om bij Zola een fijn goed passend hoofdstel te vinden. Lis heeft onwijs veel geduld, creatief met aanpassen en veel liefde voor de paarden. Niks is te gek. Zola liet duidelijk merken wat ze niet prettig vond of juist wel, er kwam een omslag punt waar we het even niet meer wisten..
Lis heeft onwijs haar best gedaan en we kwamen toch op het zelfde hoofdstel als Glenn uit. 2x biothane bitlooshoofdstel. (Voor Zola dan met kopstuk onderlegger)
Glenn blij, Zola opgelucht en ik voldaan. Wij zijn Lis dankbaar.
Aanraden kan ik haar zeker!
Voel het verschil.”

16 maart 2022:
“Hoi Lis, ik wilde nog even deze afbeelding met je delen uit mijn les met Holly gisteren. Je ziet dat de draf al begint te komen en dat de kaptoom goed voor Holly werkt. We zijn ook gestart met laterale oefeningen op de grond met de kaptoom. Erg blij met de aanschaf! Dit gaat haar herstel zeker verder helpen.”

28 december 2020:
“Lis neemt ruim de tijd en heeft alle aandacht voor jou en je paard tijdens een fitting. Ze ziet snel wat jouw paard prettig vindt en kan goed helpen met de juiste keuze. We hebben zo’n 8 hoofdstellen geprobeerd, waaronder alle systemen. Ik kon daardoor goed het verschil voelen per hoofdstel en welke favoriet was. Ik was verrast over de keuze van mijn paard en dat hij er zo goed op reageerde. Ik had een sidepull en ben nu overgestapt op een LightRider. Ik ben heel erg blij met het nieuwe hoofdstel. Sturen en remmen gaat soepeler.”

5 oktober 2020:
“Lis heeft mij heel goed geholpen met een passende bitloze optoming voor mijn twee mini shetlanders waar ik zo graag bitloos mee zou willen mennen. Ik heb er veel aan gehad en ben super blij met de hoofdstellen. Ik had het alleen nooit durven en kunnen beoordelen. Mijn twee dames zijn niet beleerd en ik ben beginnend. Met een goed passend hoofdstel verminder je ” de ruis op de lijn” volgens Lis. We hebben meerdere hoofdstellen uitgeprobeerd en het verschil was duidelijk te voelen, en te zien. Het lopen met hoofdje laag is ook zonder de regen opvallend. Het sturen lukt beter en gaat lichter.  Lis heeft veel vragen van mij beantwoord en neemt de tijd om goed naar je te luisteren en je paard te observeren. Een vakvrouw.
Bedankt Lis.”

7 maart 2020:
“Hi Lis,
We moeten nog veel oefenen, maar het gaat beter! We kunnen bitloos op buitenrit, maar (dressuur)oefeningen in de bak hebben nog extra training nodig 😉 Maar ja, wat wil ik ook na 15 jaar mét bit.. blij met dit hoofdstel!”

19 november 2019:
“Hey hey,
Dankjewel voor de tijd en Juno is volgens mij heel blij met zijn nieuwe hoofdstel!
Vandaag op buitenrit ook helemaal goedgekeurd, hij reageerde zoveel zachter en als ik de teugels oppakte had hij totaal niet de neiging te gaan racen of spanning op te bouwen, echt heel fijn ❤️
Het maakte echt zoveel verschil, juno is een happy horse ❤ “
8 oktober 2019:
“Hoi hoi, ik wil eventjes laten weten hoe het gaat. Ik ben er super blij en ik denk mijn paardje ook, er is al veel minder protest als het hoofdstel om gaat ook met het zadel opleggen lijkt ze relaxter, we hebben drie keer buiten gereden en ik heb echt het idee dat ze het fijner vind, ze is meer ontspannen en ze schud minder met d’r hoofd.”
10 juli 2019: “He Lis!
Even een update na de fitting van maandag. Gisteren heeft ze rust gekregen.
Vandaag opnieuw met het kingekruiste hoofdstel op IJslander Fordild gereden, meteen een buitenrit van anderhalf uur op onbekend terrein. Het ging heel goed! Ze was erg ontspannen en luisterde goed, ik merkte geen verschil met het bit. Tevreden paard én baasje!”

7 juni 2018: “Heel blij dat ik Lis heb ingeschakeld! Ze heeft enorm veel kennis, een rustige en open houding, ook t.a.v. het paard, en een goed oog voor zowel paard als ruiter tijdens het passen en proberen van de diverse bitloze optomingen. Wij hadden zelf al diverse bitloze hoofdstellen in huis en geprobeerd, maar niets leek de pony te bevallen: hij bleef onrustig met zijn hoofd en in sommige gevallen lastig te sturen. Nu loopt hij met een Lightrider neusriem, gekoppeld aan een western hoofdstel dat we nog hadden. En hij lijkt er zeer tevreden mee: hij is nu rustig met zijn hoofd en is goed bestuurbaar. En dus zijn wij ook zeer tevreden met het advies van Lis. Dank je wel, ook namens Django, de pony.”

“Ik keek erg naar de fitting uit en was benieuwd wat dit zou brengen.
Lis heeft eerst heel goed naar mijn paard, een IJslander, gekeken en ook naar mij. Per slot gaat paardrijden ook om de combinatie.
Hierbij leerde ik al dingen waar ik veel aan had.
Vervolgens hebben we verschillende bitloze hoofdstellen gepast en bekeken hoe Glossa erop reageerde. Nu ben ik absoluut niet tegen een bit, maar ik merkte direct dat Glossa rustiger werd in haar bewegingen.
Lis heeft alles heel goed uitgelegd, heeft alle tijd genomen en kon me veel vertellen over het hoe en waarom mijn paard op zaken reageert.
De fitting was voor mij een eye-opener en Glossa en ik gaan nu bitloos verder.
Lis, heel erg bedankt voor je inzet, geduld en uitleg. Ik hoop dat er veel meer mensen je zullen uitnodigen om te kijken of bitloos de oplossing kan zijn voor hun paard.”
“Hoi Lis,
Wij vonden het erg interessant en fijn dat je ons zo hebt kunnen helpen.”
25 april 2018: “Hi Lis, I took Vanilla out on trail ride today in the Nurtural and even though she was still a bit hectic sometimes, she responded much better with the new bridle. So far it has been success then 🙂
Many thanks for helping us out!”

23 mei 2018: “Enige tijd geleden is Lis langs geweest voor een bitlooshoofdstelfitting bij mijn paard. Ik wilde graag een side pull hoofdstel omdat mijn gevoel zei dat dat het beste paste bij mijn paard aangezien ik haar al vanaf veulen heb en altijd gewerkt heb het touwhalster en kaptoom. Mijn paard was net zadelmak en ingereden met een side pull met gedraaide neusriem. Dat gaat allemaal prima en hier rijdt ik (voorlopig) ook nog mee buiten. Maar ik wilde wat meer ‘verbinding’ in de bak en ook ivm eventueel starten van wedstrijden in de toekomst zocht ik een andere side pull.
Lis neemt de tijd voor de hele fitting. Kijkt erg goed naar de beweging van het paard en vraagt en luistert naar je wat je zoekt, wilt enz. En dan komen alle hoofdstellen uit de auto. Wow dat zijn er veel! Ondanks dat ik graag een side pull wilde, hebben we alle diverse systemen gepast. Puur om te kijken of mijn paard anders zou reageren, beter dan wel slechter. Het was erg fijn om toch van alles te passen. Je merkt dan pas goed het verschil bij je paard. Zowel het ene hoofdstel is het andere niet (ondanks hetzelfde systeem) en je kan ook heel goed de reactie van je paard voelen bij de verschillende systemen of wat je zelf prettig of juist niet prettig vindt! Lis kijkt mee en maakt foto’s/filmpjes zodat je zelf ook kan kijken naar het beeld vanaf de zijlijn.
Inmiddels heb ik een paar weken mijn nieuwe side pull hoofdstel binnen en ik merk dat ik echt meer en betere ‘verbinding’ met mijn paard heb gekregen tijdens het rijden. En daarmee bedoel ik dat ze fijne aanleuning probeert te zoeken en dat we nu stappen gaan maken om haar lichaam meer in balans te gaan krijgen. Lis heeft hier zo goed mee geholpen door te zorgen bij de eerste belangrijke stap namelijk het passende hoofdstel voor mijn paard en mij dat die zo goed is dat we nu samen verder kunnen!
Lis onwijs bedankt voor het je hulp voor, tijdens en na de passervice!!!”
1 december 2017: “Super service. We gebruikten al een bitloos hoofdstel maar de match was niet 100%.
Nu een sidepull en een paard met een rustiger hoofd.
Fijn dat er eerst naar het geheel werd gekeken, zodat er een goed beeld is van het paard in rust en of er nog dingen zijn waar je rekening mee moet houden. Weet je ook meteen of je eigen idee over de gezondheid van je paard een beetje klopt.
Je kon ook advies krijgen of het zadel past bij het paard.
Lis heeft veel kennis in huis. Legt alles goed uit en heeft gevoel voor wat ze doet.”
18 februari 2018: “Goed advies en heel eerlijk en meedenkend. We kwamen er snel achter wat voor Sterre het fijnste was. Het verschil was gelijk merkbaar.
Oog voor paard en mens.. een echte aanrader”

15 augustus 2017: “Lis werkt met hart voor paard en ruiter daarbij luistert ze ook echt. Samen zoeken naar de juiste oplossing! Super service ik ben zeer tevreden!”
21 september 2017: “De service die Lis bied is fantastisch en precies waar ik naar op zoek was voor mijn paard.
Ik had mijn paard pas 5 weken en hij was voor dat hij bij mij kwam altijd met bit gereden. Bij de passervice heb ik verschillende optomingen uit kunnen proberen, waar Lis ook uitgebreid de tijd voor nam. 
Het is mooi om te merken hoe snel een paard aangeeft of hij het prettig vind of niet. En mooi ontspannen gaat lopen op een bitloze optoming. Nooit verwacht dat je dit zo duidelijk zou merken bij een paard.
Ik raad Lis zeer zeker aan en vind eigenlijk dat iedereen een hoofdstelfitting zou moeten doen, waarbij het paard kan aan geven wat hij/zij prettig vind zitten of niet.”

“Lis was gisteren bij mij, wij reden al bitloos, maar dat er zo veel verschil in hoofdstellen zit, had ik niet verwacht…heb dan ook een nieuw hoofdstel voor mijn kanjer gekocht, waarmee ze veel vrijer en beter loopt…ook namens mij en Sammy, bedankt..”

“Over de fitting ben ik tevreden. Super tof dat je zoveel soorten hoofdstellen hebt en samen mee kijkt wat het beste lijkt te werken. Ik ben nog steeds erg blij met het hoofdstel dus ik ben helemaal tevreden!”
“28 maart 2017 – Ongeveer 6 maanden geleden is Lis bij ons geweest om een bitloos hoofdstel aan te meten voor ons paard Verona. Ze heeft Verona als paard in haar geheel nagekeken en aandacht besteedt aan haar plus en min punten. Daarna zijn we gaan rijden en hebben verschillende hoofdstellen gebruikt. Een van de eerste hoofdstellen was ook gelijk raak, we hebben nog wel andere geprobeerd, maar kwamen steeds terug op dat hoofdstel.
Na Lis haar sessie ben ik aan de slag gegaan met dit hoofdstel, het is wel echt heel erg veel oefenen, maar dan krijg je ook wat. Je zult veel beter leren communiceren met je paard en de band wordt er beter van. We rijden nu regelmatig met en zonder bit en genieten van beide mogelijkheden!
Bedankt Lis!”

“Lis neemt de tijd voor ruiter en paard. Ze is geduldig en duidelijk.”
“Ik ben erg tevreden. Je neemt goed de tijd om verschillende optomingen uit te proberen en ik heb het idee dat Quincy veel fijner te rijden is dan met touwhalster (wat ik hiervoor deed).”

“Vandaag een super interessante fitting gehad van Lis van Vliet van Puur PaardEnMens en met succes een super fijn hoofdstel heeft het mij opgeleverd”