“Pure communicatie tussen paard en ruiter creëren. Dat is mijn missie.” – Lis van Vliet

“Naar mijn mening worden blokkades en blessures in het paardenlijf nog te vaak verward met karakter/gedragseigenschappen van paarden. Ik geloof erin dat dit ook anders kan door als eigenaren meer bewustzijn te ontwikkelen over de fysieke en mentale gezondheid van onze paarden. Door gebruik te maken van een juist aangemeten bitloos hoofdstel kan ontspanning binnen het paardenlijf verbeteren, kunnen blokkades en blessures verminderd worden én verbeterd het welzijn van onze geliefde maatjes. Wat zorgt voor een gelukkiger paard, dat vol positieve energie kan doen waarvoor wij hem immers hebben aangeschaft.”

Lis van Vliet, opgeleid in de Paardenhouderij, heeft kennis & ervaring over de gezondheid van paard en ruiter. Met inmiddels bijna 15 jaar ervaring over bitloos hoofdstellen én bitloos rijden, is zij dé Bitloos Hoofdstelfitter achter bitlooshoofdstelfitting.nl

“Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd geweest in paarden en al snel kwam het paardrijden op een manege erbij. Gedurende de jaren ervaring met verzorg- en eigen paarden is mijn passie voor paarden en hun welzijn doorgegroeid.”

Sinds oktober 2015 is het bedrijf Puur PaardEnMens in het leven geroepen, ondernemer zijn in de paardenbranche was toen der tijd al langer een droom van Lis. Opgeleid binnen de Paardenhouderij, met ervaring op alle gebieden binnen de paarden, heeft Lis zich binnen haar stages gedurende haar opleiding vooral gespecialiseerd in het gedrag en de gezondheid van paarden. De combinatie met het effect van hoofdstellen hierop kwam al snel om de hoek kijken. Begin 2017 is toen de handelsnaam Bitloos Hoofdstelfitting erbij gekomen.

Met een missie om de gezondheid & tevens de communicatie tussen paard en ruiter te verbeteren is Lis aan de slag gegaan. “Dat een paard je meer te vertellen heeft, geloof ik al langer dan vandaag. Ik heb door mijn eigen paard SummerDream, niet alleen veel geleerd over paarden & hun gedrag, maar ook veel over mijzelf als mens. Ik ben van mening dat daar een enorme sleutel ligt binnen de omgang met onze paarden.

Gedurende mijn ervaring binnen de paardenwereld heb ik steeds meer geleerd te kijken naar de signalen die paarden doorgeven. Paarden zijn professionals in het compenseren en verbergen van klachten. Daar zijn paarden immers ook vluchtdieren voor. Toen mijn eigen paard met onverklaarbare gezondheidsklachten kwam te staan is mijn volledige kijk op gezondheid veranderd.

Jaren geleden ben ik in aanraking gekomen met bitloos rijden. Dit was voor mijn paard(en) een enorme uitkomst, waardoor ik al tijden geleden blijvend ben overgestapt op bitloos rijden. Inmiddels geloof ik erin dat rijden met een juist aangemeten Bitloos Hoofdstel een uitkomst voor ieder paard (&  iedere paardeneigenaar) is. Of dit nu is om te ondersteunen bij het oplossen van klachten óf juist bij het voorkomen ervan.”